Praia do Salgado

Praia do Salgado is een bijna 10 kilometer lang strand strand tussen São Martinho do Porto en Nazaré. Prachtig strand, zeer hoge golven en een gevaarlijke onderstroming. Er mag gezwommen worden indien er een groene vlag hangt. Ik raad het je echter niet aan. In 1985 ben ik hier bijna verdronken. Ondanks een lange en zorgvuldige observatie van grote en kleine (lees: minder grote) golven werd ik alsnog verrast. Waardoor ik een kleine 10 minuten van mijn leven kwijt ben geraakt. Geniet van de zon, het strand, het geluid en de enorme golven. Meer genieten is niet mogelijk!

Helaas is a donna Fernanda niet meer onder ons. Zij had een super klein maar heerlijk restaurantje a Borboleta. Hier leerde ik schaal en schelpdieren eten. Fernanda zorgde altijd voor een eenvoudige maar super lekkere vismaaltijd. Wat de vissers die dag gevangen hadden werd geserveerd. Soms werd er niets gevangen. Dan aten we door Fernanda zelf gebakken brood met daarin stukken chourico. Dat recept maak ik thuis nog regelmatig. Zo lekker als bij Fernanda smaakt het echter nooit.

Culinaire tip
Op de kruising van Praia do Salgado en Serra da Pescaria vind je een prima restaurant: Tasca do Janeca. Goed, eerlijk en goedkoop eten. Echt Portugees. Toeristen komen hier niet veel, daarom is het er goed toeven.

Adres: Rua Nossa Senhora da Boa, Viagem, 5, Serra da Pescaria 2450-024, Portugal.