Nazaré

Dit vissersplaatsje wordt ook wel het Volendam van Portugal genoemd. Toch is het zeker de moeite waard om het te bezoeken.

Het staat vooral bekend om de ARTE DA XAVAGA. Dit is het binnenhalen van visnetten met behulp van een span ossen en mannen en vrouwen. Sinds de bouw van de nieuwe haven is dit schouwspel helaas verloren gegaan. Het barst er van de (vis)restaurantjes, kroegen, pleinen en winkeltjes. Met een heel speciaal treintje kun je naar het hoger gelegen Sitío komen alwaar je een werkelijk fantastisch uitzicht hebt over het gehele dorp en over de oceaan.

Mijn vriend Silvino Pais da Silva(in 2017 overleden) en Abilio Ferro en Abilio Caseiro zijn gitaristen/zangers en spelen vaak in kleine kroegen, onder andere in de Trabares bar.

Enorme golven (meer dan 25 meter!!) waar je lekker op kunt surfen!

Culinaire tips

  • Restaurant O Tamanco. Prima eten voor een mooi prijsje.
  • Maria do Mar: zeer lekker en goed restaurant. Eigenaresse Maria is een lieve, hardwerkende vrouw die zelfs een paar (vieze) woordjes Nederlands spreek. Een heerlijk wijffie!
  • Taberna Ti Ezelino is een heerlijk kroegje/restaurantje met geweldige vis, schaal en schelpdieren. Echt super lekker. Ik kom er graag en het is dan fijn om João weer te zien en te spreken. Altijd vriendelijk, blij en tevreden. Je vindt Taberna Ti Ezelino aan het einde van de boulevard, vlakbij de ingang van het treintje wat je naar weinig geld het boven gedeelte van Nazare brengt.  
  • Taberna Ti Ezelino : Rua. de Santo António 2, 2450-262 Nazaré, Portugal.
  • Voor live muziek ga je naar de N-Bar. Elk weekend speelt er o.a. de huisband Apartirtudo met de fantastische drummer Paulo Norte.
  • Voor wat meer rustige muziek kun je prima terecht in Bar Tabares. Het is een super kleine kroeg waar iedereen die zijn heeft muziek mag maken. Het hangt er vol met geschonken instrumenten. Een van mijn vele lievelingsplekken in Nazaré.