Mooie routes

Mocht je in Nazare of omgeving verblijven dan kun je binnen een straal van 50-75 km fantastische tochtjes maken. Dat kan per auto maar een treintocht is ook absoluut een aanrader.

Dag 1.

Mocht je vroeg op Lissabon landen dan is het een prachtige route om via Ericeira, Baleal en Obidos richting Nazare te rijden. Misschien zijn het wel te veel mooie indrukken op een dag.

Dag 2.

Nazare rijd je op zaterdag (is alleen op zaterdag open) naar Mercado Santana in het plaatsje Rio Maior. Vergeet hier geen piripirikip te eten of te kopen om ‘avonds thuis te eten. Combineer dit uitstapje met de Salinas is Rio Maior. https://salarium.pt

Dag 3.

In Nazare is erg veel leuks te zien. Slenter lekker over de boulevard, drink een lekker pica op een terrasje. Via een treintje kun je naar het hoger gelegen gedeelte van de stad. Sitio. Daar hangt een heel ander maar zeker ook lekker sfeertje. Je hebt een prachtig uitzicht over de oceaan. Bij mooi en helde weer kun je de eilenden de Berlengas zien liggen. Misschien bof je en hoor je gitaarklanken van mijn vrienden Abilio en Abilio. Zij maken vaak muziek op het grote plein. Heel spectaculair is het uitzicht op Praia de Nort. Hier zijn eind oktober/november golven van bijna 30 meter hoog te zien. Topsurfers uit heel de wereld zijn hier dan aan het surfen. Je moet maar durven. https://www.youtube.com/watch?v=1N9DDwgafdQ

Dag 4.

Vanuit Nazare is dit een mooie route als je van kerken en kathedralen houdt. Het klooster van Alcobaça is zeer de moeite waard.

In Batalha, een stukje verder rijden staat nog een prachtig klooster waar je met gemak een paar uur kunt doorbrengen. https://www.youtube.com/watch?v=shGoCqenzlw

Na deze twee prachtige gebouwen bezocht te hebben is het wel lekker om langs de kustweg terug te rijden. Via Marinha Grande rijd je naar de kust waar een paar prachtige stranden te vinden zijn. San Predo de Moel is zeer de moeite waard. Lekker klein plaatsje waar je prima kunt eten. Via deze kustweg kun je terug rijden naar Nazare terwijl je aan je rechterhand staat de oceaan kunt zien. Echt prachtig!!

Dag 5.

Een dagje naar de studentenstad Coimbra brengt je naar een andere sfeer. De universiteit van deze voormalige hoofdstad van Portugal is iets wat je niet mag missen. Alleen de bibliotheek is al fantastisch. De stad heeft veel te bieden Maak er een mooi dagje van!

Dag 6.

Loridos ligt vlak bij Bombaral. Hier ligt het mooiste park met waanzinnig mooie beelden wat ik ooit gezien heb. Vanaf Nazare ongeveer 45 minuten rijden. Quinta dos Loridos, 2540-420 https://www.bacalhoa.pt

Dag 7.

Maak er eens een rustig dagje van. Rijd vanuit Nazare langs de hoog gelegen kustweg naar Sao Martinho do Porto. Vandaar rijd je langs de mooie baai naar Salir do Porto om er een mooie wandeling te maken over het houten pad dat langs het strand loopt. Hierna een heerlijke toste eten bij Café Duna alwaar je ook nog een poolbiljartje kunt leggen. Vervolgens rijd je verder over de Rua Atlantico richting Foz Do Arelho. Dat is echt een mooi plaatsje. Mocht je een Fies hebben of willen huren dan kan ik je aanraden om vanuit Foz langs de prachtige lagune van Obidos te fietsen.

Dag 8.

Penische is een lekker druk vissersplaatsje waar de grootste visverwerkingsfabrieken van Portugal staan. Rijd vooral de kust route via Baleal wat ook zeer de moeite waard is.