Bombarral

Toen de Taliban in 2001 enorme Boeddhabeelden in Bamyan (Afghanistan) hadden opgeblazen, besloot een rijke Portugese zakenman dat hij de wereld een plek vol vrede terug zou geven.

Het park Bacalhôa Buddha Eden is een grote aangelegde tuin met ontzettend veel Boeddha en andere beelden. Het park is van José Berardo, een rijke Portugese miljonair die op Madeira woont. Deze man dankt zijn rijkdom aan Portugal en is daar zo dankbaar voor dat hij iets voor het volk wilde terug doen. Daarom liet hij dit fantastische park aanleggen. Het park is nog niet klaar. Jaarlijks wordt het uitgebreid en komen er nieuwe beelden en mooie tuinen bij. De entreeprijs is laag zodat het voor iedereen toegankelijk kan zijn.
De Boeddha garden is een onderdeel van de beroemde wijngaard “Quinta dos Loridos”. Het is 100 hectaren groot en ligt nabij Bombarral (ten zuiden van Obidos). De tuin is ondergebracht in een natuurlijk landschap en is 35 hectaren groot. Ongeveer 6000 ton marmer en granieten Boeddha beelden, lantarens, terracotta soldaten en verschillende oriëntale beelden zijn gemaakt in China en in stukken naar Portugal vervoerd waarna ze in de tuin weer in elkaar zijn gezet. De prachtige tuin met het centrale meer straalt rust uit.
Ik ben hier meerdere keren geweest. Telkens wordt het mooier en indrukwekkender. Neem er de tijd voor en laat het nog even bezinken.

Voor de minder validen is er een treintje wat door het hele park rijdt.

https://www.bacalhoa.pt