Boa Vista

Casais da Boa Vista is een nietszeggend gehuchtje in de streek Serra do Bouro en ligt aan de Rua Atlantica tussen Foz do Arelho en Salir do Porto. Ik vernoem het hier omdat mijn vrienden Joep en Marja begin jaren tachtig hier een bouwval kochten. Mbv Portugese bouwvakkers en vrienden is het verbouwd tot twee huisjes die hun oorspronkelijke karakter hebben behouden. Ik koester vele mooie en vooral hele bijzondere herinneringen aan de tientallen keren dat ik daar verbleef. En nog steeds voelt het als thuis komen als ik het inmiddels geasfalteerde weggetje Rua de quebrada inrijd. In deze omgeving kun je heerlijke wandelingen maken

Het huis van Joep & Marja

Glamping Terra dos Anjos (engelengrond)
Wij zijn Nanja en Marjolein Engeln. In 2012 is het idee ontstaan om een glamping te beginnen in Portugal. Wij zijn toen op de motor naar Portugal gereden en hebben in diverse regio’s gekeken waar wij het beste een glamping zouden kunnen bouwen. Onze keuze viel op de omgeving rondom Caldas da Rainha. Het klimaat is er hartstikke fijn en er is heel veel in de omgeving te zien en te doen. De mensen zijn er zeer vriendelijk en behulpzaam. De zilverkust is nog niet ontdekt door het massatoerisme en de omgeving is mooi groen en vruchtbaar.

In 2013 en 2014 hebben wij heel veel stukken grond bekeken en uiteindelijk is onze keuze gevallen op een stuk grond 2,5 kilometer zuidwaarts van Salir do Porto. Wij noemen het stuk grond Terra dos Anjos (engelengrond). Daar vind je alle rust, ruimte en natuur om lekker te relaxen en tot rust te komen. Wil je de drukte opzoeken dan is dat maar 5 minuten rijden met de auto en daar vind je alles. Bezoek de website hier.